Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference
FGU Aalborg

FGU Aalborg

|
Nordjylland
|
Indrykket 23-11-2018

Rektor - FGU institution

Vil du være med til at skabe den nye FGU institution?

Vi søger en rektor, der kan sikre, at en ny uddannelse og en nyskabende institution bygges op.

Den Forberedende Grunduddannelse (FGU) er en helt ny uddannelse for unge op til 25 år, som har brug for et samlet uddannelsestilbud efter grundskolen for at blive klar til en erhvervsuddannelse, gymnasial uddannelse eller beskæftigelse. Uddannelsen tilbyder en bred vifte af uddannelsesmuligheder, som er tilpasset de unges behov og interesser og skal være forankret på nye selvstændige selvejende statslige institutioner, hvor der udvikles en stærk ny profession.

Vi forventer, at du brænder for de unge i Aalborg Kommune og vil være med til at ændre deres liv, så de, uanset deres muligheder og udfordringer, sikres de bedste vilkår i deres videre færd i livet ind i uddannelsessystemet og på arbejdsmarkedet. FGU Aalborg bliver en afgørende medspiller for, at dette kan lykkes.

Du skal, sammen med de dygtige og engagerede medarbejdere på de to produktionsskoler i Aalborg og ved VUC-Nordjylland, udvikle en ny fælles profession og et fagligt felt, som har et indbyrdes fællesskab om at udvikle rammer og metodiske tilgange, som kan løfte målgruppen. FGU Aalborg skal være klar til at modtage de første elever til august 2019.

Som rektor for FGU-institutionen i Aalborg bliver du ansvarlig for en omfattende etablerings- og udviklingsproces i tæt samarbejde med medarbejdere og bestyrelse.

Fra udvikling af FGU-institutionens strategi og målsætninger til etablering af en helt ny institutions daglige drift, lærerkollegium, ledelse og administration, bygninger mv.

Du skal, som rektor, etablere et tæt og dynamisk samspil med bestyrelsen og andre strategiske samarbejdspartnere, herunder den kommunale ungeindsats, det lokale arbejdsmarked og uddannelsesinstitutionerne i området.

Du får det overordnede ansvar for at udvikle skolens tre uddannelsesspor og det pædagogisk didaktiske grundlag, hvor du både i tale og handling skal sikre, at skolens strategi og målsætninger giver retning og mening for elever, ledere og medarbejdere på FGU Aalborg.

Du får ansvaret for en overordnet økonomisk styring og prioritering af FGU Aalborgs samlede ressourcer, herunder en effektiv organisering af institutionen.

FGU Aalborg estimeres at få 350-450 årselever, og 75 til 90 medarbejdere.

Rektors profil og kompetencer
Vi forventer, at du både har en faglig og personlig tyngde til at kunne eksekvere, men samtidig er i stand til at kunne skabe begejstring og engagement.

Vi forventer, at du er dialogsøgende og kan involvere alle medarbejdere, og deres mangfoldige kompetencer, i etableringen af FGU Aalborg.

Vi forventer, at du kan medvirke aktivt i at opbygge landets bedste FGU-Institution for elever og medarbejdere.

Du har en relevant uddannelsesmæssig baggrund og har erfaring med ledelse på strategisk niveau.

Vi forventer også, at du

 • Kan omsætte strategi, mål, ideer og ambitioner til konkrete handlinger.
 • Har viden om pædagogiske processer og kan igangsætte samt lede disse.
 • Har viden om og erfaring med forandringsledelse, herunder være med til at udvikle én fælles virksomhedskultur med en stærk sammenhængskraft på tværs af skoler og tidligere organisatoriske tilhørsforhold.
 • Har kendskab til uddannelsesområdet, herunder det forberedende område og FGU-målgruppen.
 • Har viden om og forståelse for lovgivningen samt bevillings- og styringsprincipper på FGU-området, herunder vilkårene for statsligt selvejende institutioner.
 • Har viden om og forståelse for udvikling af uddannelsens indhold og kan sikre udvikling af institutionens pædagogiske didaktiske grundlag.
 • Har forståelse og kendskab til arbejdsmarkedets udfordringer og behov.

Vi tilbyder

 • Dedikerede medarbejdere, der brænder for arbejdet med målgruppen og udviklingen af den enkelte elev.
 • En FGU- institution forankret i én kommune, med to FGU-skoler samt bakket op af et enigt byråd og af arbejdsmarkedets parter.
 • Et allerede tæt og godt samarbejde mellem aktørerne på ungeområdet i Aalborg Kommune, som du vil blive en del af.
 • En samarbejdende bestyrelse, der bredt repræsenterer byråd, uddannelsesinstitutioner og arbejdsmarkedets parter.

Ansættelsesvilkår
Stillingen er på fuld tid med start den 1. februar 2019 eller snarest mulig.
Ansættelsesforholdet er uden øvre arbejdstid.

Ansættelse sker på individuel kontrakt, og den samlede løn aftales med bestyrelsen på baggrund af kvalifikationer og erfaringer. Kontrakten forudsætter endelig godkendelse i moderniseringsstyrelsen.

Ansøgning

For yderligere oplysninger omkring stillingen kan du kontakte bestyrelsesformand Helle Bobach på 4060 7661 / helle@bobach.dk eller næstformand Dan Oxholm på 4057 7190 / dan.oxholm@3f.dk

Ansøgning og CV sendes til helle@bobach.dk gerne som sikker mail - senest torsdag den 6. december kl. 12.

Vi forventer at afholde første og anden samtalerunde hhv. den 10. og 20. december 2018.

For yderligere information om FGU-uddannelsen: https://uvm.dk/reform-af-de-forberedende-tilbud

Kontakt
Kontaktperson
Helle Bobach
Tlf:
4060 7661
Adresse
Sohngårdsholmsvej 51
9000 Aalborg
Danmark
Praktisk information
Oprettet:
23-11-2018
Udløber:
06-12-2018
Kviknummer:
LJA-68155289
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområde:
Ledelse,
Offentlig,
Undervisning og pædagogik
Lignende job
Brønderslev Kommune
Nordjylland
Frist:
23-03-2019
Brønderslev Kommune
Nordjylland
Frist:
23-03-2019
Opret dit CV

Opret dit CV på NordjyskeJob.dk og bliv fundet af virksomhederne.

Få en jobagent

Opret en jobagent og lad jobbet komme til dig direkte i din mailbox.