SØG JOB MED ET ENKELT KLIK - DER ER LIGE NU 
2.314
2.314
 JOBS
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Hjørring Kommune

|
Nordjylland
|
Indrykket 15-10-2021

IPS konsulent til Jobcenter Hjørring

Der er plads til alle på arbejdsmarkedet, også mennesker med psykiske udfordringer! –Er du enig, så søg jobbet som IPS konsulent.

Tænker du “Ja da!  Alle mennesker er i besiddelse af styrker og færdigheder, som kan bruges på arbejdsmarkedet - også mennesker med psykiske udfordringer.”  Og kan du samtidig se dig selv i en målrettet uddannelses og jobrettet indsats, så skal du søge en af vores tre ledige stillinger som IPS-konsulent i Hjørring.

Er du handlingsorienteret og i stand til at omsætte helt unge og lediges drømme og kompetencer til job eller uddannelse, og er du overbevist om, at der kan være mange veje til beskæftigelse, så er det måske dig, vi mangler.

Da vi udvider målgruppen og samtidig har en kollega, som har fået nye udfordringer i organisationen, søger vi tre IPS-konsulenter, fra den 1. januar 2022.

Individual Placement og Support (IPS) - er et indsatstilbud til borgere, som er på kanten af uddannelse og arbejdsmarkedet i Hjørring Kommune. IPS-metoden er en evidensbaseret metode, som hjælper mennesker med psykiske diagnoser og psykisk sårbarhed til at opnå og fastholde uddannelse og beskæftigelse. Indsatsen tilrettelægges sammen med den enkelte kandidat, og der tages udgangspunkt i kandidatens håb, drømme, ønsker og forudsætninger for arbejdslivet eller uddannelse.

Som IPS-konsulent ser du mennesket ikke diagnosen. Diagnosen er ingen hindring for beskæftigelse. Du vil være kandidatens vigtigste samarbejdspartner, og det er dig, der skal understøtte kandidaten på vejen til et job eller uddannelse. Du skal se mening i  at være i tæt samspil med kandidaterne under forløbet.

Vi har igennem en årrække praktiseret IPS til kandidater fra 18 år og op, men udvider nu målgruppen til 15 –17-årige. Kendetegnene for IPS-kandidater er, at de er psykisk sårbare eller har en psykisk diagnose. IPS-tilbuddets deltagere er alle Jobcenterets målgrupper, men nu også unge fra 15 år, som ikke nødvendigvis er i jobcentrets regi. Det, som gør sig gældende for alle, som optages i IPS, er, at der vil være en motivation fra kandidatens side, for at komme i eller fastholde tilknytning til job eller uddannelse.

Du vil som en del af din ansættelse blive uddannet indenfor IPS-metoden og modtage løbende sparring.

Om os:
Jobcenter Hjørrings organisation er altid i udvikling, og tværfaglighed samt den individuelle tilgang til borgeren er i højsædet.
”Vores kerneopgave er i samarbejde at gøre det, der skal til, sådan at flest mulige kommer i job eller uddannelse”.
Det betyder, at vi gør ord til handling, når vi siger, at vi tror på, at der er en plads på arbejdsmarkedet til de fleste – også dem med psykisk sygdom og sårbarhed.
Vores IPS-team i Hjørring består i dag af 8 dygtige og engagerede medarbejdere, som arbejder målrettet med IPS-redskaberne og IPS-mindsettet.
Teamet vægter høj faglighed i et uformelt og humoristisk arbejdsmiljø, hvor der lægges vægt på sparring, dialog og kvalitet i hverdagen. Du vil få stor medindflydelse og frihed til selv at planlægge din arbejdsdag, hvor du både arbejder inde og ude af huset. 


Dine arbejdsopgaver kommer blandt andet til at bestå af:

 • Arbejde målrettet med at omsætte kandidaternes drømme og forudsætninger til at komme i arbejde eller uddannelse, ved brug af redskaber som karriereprofilskema, CV/ansøgning og støtteplaner
 • Motivere, støtte og sparre med kandidaterne, således den enkelte klædes bedre på, til at fungere på en arbejdsplads/uddannelsesinstitution
 • Have blik for langtidsholdbare løsninger sammen med kandidaten, således f.eks. praktikforløbet udvikles til et konkret job, eller uddannelse
 • Have tæt opfølgning på virksomhederne, hvor kandidat og virksomhed støttes i forhold til eventuelle udfordringer. Herunder sikre konkret afhjælpning og problemløsning, men også at spotte mulige jobs eller opgaver for kandidater på virksomhederne. (Jobdevelopment)
 • Samarbejde og koordinere med familie, virksomheder, virksomhedsservice, psykiatri, skole, og andre professionelle omkring kandidaterne
Kort sagt har man en enorm samarbejdsflade i IPS, og denne udvides yderligere i takt med målgruppeudvidelsen.


Din baggrund:
Din baggrund kan være som socialrådgiver, virksomhedskonsulent eller lignende. Din uddannelsesmæssige baggrund er ikke afgørende, men vi søger medarbejdere, som kan tænke kreativt og gå utraditionelle veje for at følge kandidaternes ønsker om beskæftigelse eller uddannelse.

Det er vigtigt, at du kan arbejde motiverende og støttende, og i dine samtaler formår at koordinere og samarbejde tværfagligt, både internt som eksternt med forskellige aktører, og på forskellige organisatoriske niveauer. Du har evnen til at skabe en professionel relation til kandidaterne og være vedholdende i opgaveløsningen for at komme i mål med dine opgaver.

Det vil være en fordel, at du har:
 • Erfaring med at afholde motiverende samtaler med ledige kandidater med fokus på jobsøgning
 • Kendskab til arbejdsmarkedets brancher og jobtyper
 • Kendskab til servicelov, hvis du ønsker at arbejde med de 15-17 årige, og kendskab til Lov om aktiv beskæftigelsesindsats, hvis du skal arbejde med voksne ledige/sygemeldte.
 • Tidligere har arbejdet med personer med psykisk sårbarhed
 • Gode kommunikations- og formidlingsevner, såvel mundtligt som skriftligt

Vi forventer, at du har følgende kompetencer:
 • Kan skabe progression og se muligheder hos den enkelte kandidat
 • Har et godt overblik og arbejder struktureret med dine opgaver – du skal arbejde meget selvstændigt
 • Trives med at skabe resultater, og har fokus på at teamet har succes i hverdagen, samt trives i at din indsats måles og evalueres løbende
 • Kan etablere et tillidsfuldt samarbejde både internt i organisationen og eksternt
 • Er fortrolig med digitale værktøjer og har en naturlig tilgang til at dokumentere dine opgaver

Hvis du er interesseret i at vide mere om jobbet, er du velkommen til at kontakte Teamleder Bianca Bandholm Thomsen på telefon 41937478.
 

Praktiske oplysninger:

Løn- og ansættelsesvilkår fastsættes i henhold til gældende overenskomst.
Du skal have kørekort og stille egen bil til rådighed i arbejdstiden.

Du kan se den oprindelige projektbeskrivelse for IPS Hjørring her:
Projektbeskrivelse for IPS

Du kan se projektbeskrivelse for IPS-ung her:
Projektbeskrivelse for IPS-Ung

Hjørring Kommune har røgfri arbejdstid
Det betyder, at medarbejdere ikke må ryge i arbejdstiden - hverken inde eller ude.
Læs mere her: Røgfri arbejdstid

Send ansøgning online
Du sender din ansøgning, CV og relevante bilag via vores rekrutteringssystem. Du bliver guidet igennem processen ved at trykke på knappen "Send ansøgning".

Ansøgningsfrist søndag den 21. november 2021. Vi forventer at afholde ansættelsessamtaler torsdag den 25. november 2021.

Vi ser frem til at modtage din ansøgning.

Kontakt
Kontaktperson
 
Adresse
9800 Hjørring
Danmark
Praktisk information
Oprettet:
15-10-2021
Kviknummer:
LJA-82823530
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområde:
Socialvæsen
Opret dit CV

Opret dit CV på NordjyskeJob.dk og bliv fundet af virksomhederne.

Få en jobagent

Opret en jobagent og lad jobbet komme til dig direkte i din mailbox.