Tip til dit CV: Bliv fundet af virksomheder

Tips til dit CV så du bliver fundet af virksomheder, der søger medarbejdere på nordjyskejob.dk. I det følgende får du tip til, hvordan dit CV bliver fundet, og hvad du skal tænke på i din fritekst, så du fanger virksomhedens opmærksomhed. Til sidst får du et tip til en genvej, du kan benytte, hvis du har svært ved at finde de rigtige formuleringer.

Sådan bliver dit CV fundet
Du kan påvirke CV-databasen, og blive synlig for virksomheder, der efterspørger netop dine kompetencer. I praksis betyder det, at dit CV skal op og ligge blandt de øverste 50 indenfor dit område.
Når virksomheder søger efter kandidater benytter de: Søgekriterier og søgeord. I det nedenstående får du gode råd til, hvordan du optimerer dit CV, og får det placeret øverst i virksomhedernes søgeresultat.

Søgekriterier
Søgekriterier er alt det du udfylder, når du opretter dit CV fx sprog og kompetencer. Jo flere kriterier du vælger i dit CV, des større chance har du for at blive fundet. Selv om et felt ikke er obligatorisk, så udfyld det alligevel.

Søgeord
Vælg de søgeord virksomhederne benytter ved at kigge i virksomhedernes egne jobannoncer.

Indsæt et felt med nøgleord i din fritekst
Dit CV indeholder en personlig præsentation, hvor du kan skrive frit om dig selv, og denne tekst er udgangspunkt for fritekstsøgninger.
Afslut din fritekst med et afsnit med overskriften 'nøgleord' og lad disse nøgleord dække både de kvalifikationer, du har og de jobønsker, du har.
Flere steder i CV'et kan du indtaste en supplerende tekst til et valgt søgekriterium. Udnyt også disse felter til dine nøgleord.

Log på dagligt
Hver gang du logger på dit CV, får dit CV en ny datomærkning, og rykker helt automatisk frem i køen og op på listen.