Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

By- og Landskabsforvaltningen

|
Nordjylland
|
Indrykket 03-11-2017

Afdelingsleder til strategisk byudvikling af Aalborg

Vi søger en dynamisk leder til at arbejde med strategisk byudvikling i landets tredje største kommune.
 
Aalborg gennemgår i disse år en kolossal og attraktiv udvikling. Der bygges meget, og der er ofte kort vej fra tanke til handling. Det giver et kolossalt drive i byudviklingen. Aalborg har i perioden 2010 – 2016 opført godt 5.000 nye ungdomsboliger centralt placeret i byen. Nytænkningen af den kollektive trafik med fokus på BRT som vi kalder +BUS er vedtaget og finansieret af stat og kommune. Rygraden i udviklingen er fortætningen af Aalborgs vækstakse, moderniseringen af Havnefronten og m.m.
 
Den fysiske planlægning, køb og salg af kommunens areal og det støttede boligbyggeri bruges således strategisk og visionært til at styre byens positive udvikling og til at skabe en moderne storby med klare internationale relationer. Det tiltrækker mange nye borgere og adskillige nye arbejdspladser. Planerne skabes i et stærkt politisk klima og i tæt samarbejde mellem byråd, borgerne og erhvervslivet. Den strategiske byudvikling er helhedsorienteret og bæredygtig – både miljømæssigt, socialt og økonomisk.
 
Om stillingen
By- og Landskabsforvaltningen har naturligt en central rolle i udviklingen af både Aalborg by og Aalborg Kommune. Det gælder både traditionelle områder som infrastruktur, rekreative områder, byggesagsbehandling og driften af vores arealer. Plan & Udvikling, der har ansvaret for den strategiske byudvikling, er en væsentlig spiller i forvaltningen og i samspillet med alle forvaltninger. By- og Landskabsforvaltningen lægger vægt på at arbejde stærkt helhedsorienteret og med udgangspunkt i de visioner og strategier, der er vedtaget for Aalborgs udvikling. Samskabelse er i fokus.
 
Vores nye afdelingsleder skal, ud over ledelsesopgaver i afdelingen, dels indgå i ledelsesteamet for Plan & Udvikling, og dels i et ledelsesforum for hele forvaltningen. Plan & Udviklings ledelsesteam består foruden Stadsarkitekten, som øverste chef, af i alt tre afdelingsledere. Ledelsesforum for hele forvaltningen består af direktionen og 14 afdelingsledere, som på baggrund strukturen for By- og Landskabsforvaltningen har et tæt og intensivt samarbejde om at skabe helhed i forvaltningens strategiske udvikling – herunder i relation til budgetlægningen.
 
Plan & Udvikling består pt. af 47 medarbejdere. Vi er opdelt i teams og arbejder målbevidst på en stærkere og stærkere projektorganisering. Organisationen er dynamisk, og personaleledelsen vil ske i forhold til et team, mens der ønskes en faglig ledelse overfor alle teams og projektgrupper.
 
Vi har brug for en leder

 • Med ledelseserfaring og indsigt i strategisk udvikling.
 • Der tør gå foran og lede medarbejderne i den forandring, vi befinder os i, og hvor kommunen ofte optræder mere som facilitator af udviklingen end som myndighed.
 • Der tænker strategisk om byledelse og har forståelse for den betydning, som byudviklingen har for ændringerne i byens image og levevilkår, herunder påvirkningen af boligmarkedet og de værdistigninger, som udviklingen afstedkommer på centrale områder i byen.
 • Med kendskab til de centrale redskaber i den strategiske byudvikling herunder specifikt køb og salg af ejendomme og kendskab til lovgivningen omkring støttet boligbyggeri. 

Om ansøgerne
Vi forventer, du har flere af følgende faglige kvalifikationer:
 • En relevant akademisk uddannelse
 • Evner at fange internationale, nationale og regionale trends og bygge dem ind i konkrete byudviklingsstrategier
 • Kan omsætte overordnede strategier og visioner til konkrete resultater
 • Har forståelse for og indsigt i værdiskabelse på by- og projektniveau
 • Har forståelse for arkitektur og bydesign  
Vi forventer du har flere af følgende ledelsesmæssige kvalifikationer:
 • Ledelseserfaring og indsigt i moderne, projektpræget organisation
 • Fokus på god personaleledelse og håndtering af vanskelige processer
 • Beslutningsstyrke, gennemslagskraft og forstår at tage ansvar
 • Styrke inden for udviklings- og forandringsprocesser
 • Evner at leve op til Aalborg Kommunens Fælles Ledelsesgrundlag  
Hvis du kan se dig selv i disse krav og ønsker, har vi et udfordrende lederjob.
 
Løn- og ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår efter gældende overenskomst mellem KL og den forhandlingsberettigede organisation.
 
Yderligere oplysninger
Du kan få yderligere oplysninger om stillingen hos Stadsarkitekt Peder Baltzer Nielsen, By- og Landskabsforvaltningen på tlf. 2520 2200.
 
Ansøgningsfrist
Ansøgningsfrist er den 16. november 2017.
Der forventes, at afholde samtaler i uge 47.
 
Du sender din ansøgning ved at trykke på knappen "Send ansøgning". Der kan vedhæftes bilag som f.eks. ansøgning og CV i begrænset omfang.
 

Denne jobannonce blev oprindeligt opslået på https://www.ofir.dk/

(Den originale annonce kan ses på: https://www.ofir.dk/showojob.aspx?ofirid=cd9ac339)

Kontakt
Kontaktperson
Peder Baltzer Nielsen
Tlf:
25202200
Adresse
9400 Aalborg
Danmark
Praktisk information
Oprettet:
03-11-2017
Kviknummer:
LJA-50739401
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområde:
Ledelse,
Offentlig
Beliggenhed
Beregn rute-/rejseplan
Fra:
Til:
Lignende job
Dansk Supermarked
Hjørring, Nordjylland
Frist:
17-04-2018
Tetra Pak
Nordjylland
Frist:
17-04-2018
Opret dit CV

Opret dit CV på NordjyskeJob.dk og bliv fundet af virksomhederne.

Få en jobagent

Opret en jobagent og lad jobbet komme til dig direkte i din mailbox.